Menu

Zimne zakąski

19 zł

Nóżki wieprzowe z domowymi marynatami, octem oraz świeżo tartym chrzanem

Jellied pork legs, served with homemade marinades, vinegar and freshly grated horseradish

16 zł

Pasztet

Pâté

23 zł

Śledź a`la Gessler

Herring macerated in linseed oil

39 zł

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z domowymi marynatami

Beef steak tartare with homemade marinades

Ciepłe przekąski

19 zł

Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną

Potato pancakes with sour cream

15 zł

Gołąbki cielęce w sosie żurkowo-pieczarkowym

Veal stuffed cabbage rolls in sour and mushroom sauce

39 zł

Przekąska a’la Gessler

Appetizer a’la Gessler

Zupy

16 zł

Rosół z makaronem

Beef broth with noodles

18 zł

Rosół z kołdunami

Beef broth with dumplings

20 zł

Rosół VIP

18 zł

Żur z jajkiem i ziemniakami

Sour soup with egg and potatoes

13 zł / 18 zł

Barszcz czerwony czysty / z kołdunami

Borscht clean or with dumplings

15 zł

Zupa dnia

The soup of the day

Sałaty i dania mączne

25 zł

Sałatka z kurczakiem

Chicken salad

19 zł

Pierogi ruskie

Russian dumplings

22 zł

Pierogi z mięsem

Dumplings with meat

Ryby

38 zł

Filet z dorsza w pomidorach

Cod fillet with tomatoes sauce

48 zł

Sandacz po polsku

Zander

Dania główne

27 zł

Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym

Chicken breast in orange sauce

28 zł

Kurczak a’la królik w musztardzie po francusku

Chicken a’la rabbit in mustard sauce

32 zł

Szynka miodowa w sosie wiśniowym

Roasted ham with cherry sauce

39 zł

Kotlet schabowy z kostką

Pork chop with bone

39 zł

Żeberka wieprzowe w miodzie i piwie

Honey-beer braised ribs

49 zł

Golonka po staropolsku

Pork knuckle

38 zł

Eskalopki a`la Toklas

Escalopes a`la Toklas

49 zł

Sznycel z dwoma jajkami

Schnitzel with two eggs

56 zł

Kaczka pieczona z jabłkami po polsku

Roast duck with apples

69 zł

Stek z polędwicy

Sirloin steak

39 zł

Strogonoff z polędwicy wołowej

Sirloin stroganoff